Съдът в Самоков определи домашен арест за дрогирания шофьор, който два пъти прегази жена в центъра на града. 

Виктор Делигълъбов разказа пред съда, че не я е видял изобщо, а системите в колата не са реагирали.

Семейството й нарече съдебното решение скандално. „Не искам майка ми дa е поредното име в папките и да има още почернени семейства от този шофьор“, заяви Радостина Димова, дъщеря на пострадалата, в „Тази сутрин“.

Снимка: btvnovinite.bg

По нейните думи, никой не я уведомява какво се случва с разследването и делото срещу шофьора, блъснал майка ѝ, и научава всичко от медиите, а не от полицията и прокуратурата.

Близките на прегазената от дрогиран шофьор 49-годишна жена в Самоков твърдят, че нямат никаква информация за разследването на инцидента. Според тях прокуратурата и полицията прикриват случая.

Прегазената жена е в много тежко състояние с мозъчен оток и на изкуствено дишане с опасност за живота в столична болница. „Лекарите ми казаха, че заради отока не могат да ѝ направят скенер на мозъка, чакат да спадне, но имат съмнения за увреждания“, разказа Радостина.

Снимка: btvnovinite.bg

„Възмутени сме от самоковското правосъдие“, заяви Румен Иванов.

Радостина не познава шофьора, който е блъснал майка им, нито неговото семейство, но са разбрали, че е имал провинения и преди, когато е хващан да кара след употреба на наркотици, а това, според нея, не е било отчетено при определянето на неговата мярка за неотклонение.

В града се разпространява запис, в който е заснет инцидентът. „Не съм го виждала, но сестра ми го е гледала“, заяви Радостина, според която на видеото се вижда ясно, че шофьорът е минал през майка ѝ дава пъти. Клипът бил предаден на полицията.

От прокуратурата в Самоков отказаха да коментира обвиненията на роднините.