Домашен арест за Виктор Делигълъбов - дрогираният шофьор, който два пъти прегази жена в Самоков. Пред съда е разказал, че не я е видял изобщо, а системите в колата не са реагирали.

Снимка: btvnovinite.bg

Наркотестът му на пътя не е достатъчно сигурен, заяви адвокатът му Христо Ботев. 24-годишният водач ще бъде освободен веднага.

„За мен тестът, който се използва от МВР, е достатъчно основание да се приеме, че същият е употребил наркотици. Тестът е такъв, че не може да посочи преди колко време и какво е било количеството наркотично вещество. Той към момента се прави, веднага на място и сочи само наличието на веществото, а именно марихуана и кокаин“, подчерта прокурорът по делото Емил Трендафилов.

Снимка: btvnovinite.bg
Съдът не е отчел, че Делигълъбов е шофирал и катастрофирал като непълнолетен и че не за първи път сяда зад волана дрогиран.

Семейството на прегазената жена определи съденото решение като неочаквано и скандално и заявиха, че подготвят протест с искане за справедливост.

Съдебното решение по случая не е окончателно. Прокуратурата ще протестира съдебното решение. От държавното обвинение са поискали постоянен арест за Делигълъбов с мотива, че може да напусне страната и да се укрие. Съдът обаче е решил, че домашният арест е най адекватната мярка за неотклонение в случая. 

Снимка: btvnovinite.bg

На 12 юни той блъска 49-годишната жена на метри от полицейското управление. Вследствие на удара жената е с опасност за живота и в тежко състояние.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя е настанена в столичната болница „Света Анна“.

Това не е първо произшествие на водача – той шофира от непълнолетен и не за първи път сяда зад волана след употреба на наркотици. Веднага, след като взема книжка, катастрофира.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!