Дрогираният шофьор, който два пъти прегази жена в Самоков, вече е с обвинение за тежкото произшествие. Прокуратурата поиска 24 годишният Виктор Делигълъбов да остане в ареста за 72 часа.

Пострадалата Недялка Джикова продължава да е в тежко състояние и с опасност за живота в столичната болница „Света Анна“.

Арестуваният шофьор е от Самоков, но живее в Холандия. Прибрал се е в града на 10 юни с кола под наем. Два дни по късно е премазал Недялка Джикова в центъра на града - на метри от районното.

Това обаче не е първото му провинение на пътя. Делигълъбов шофира от непълнолетен и не за първи път сяда зад волана дрогиран. Първата му катастрофа е от 2013 г. Тогава обаче е бил непълнолетен и не носел наказателна отговорност.

През 2017 г. отново е шофирал след употреба на наркотици. Наложена му е глоба от 1000 лв.

Пред разследващите отказал да даде обяснения. Бащата на Виктор е станал свидетел на инцидента. Той обаче не бе открит за коментар.

При ареста шофьорът заявил, че изобщо не разбрал за прегазената жена.

Разследването продължава, а обвинението на задържания ще бъде променено, уточниха от прокуратурата. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 6 години затвор.

Семейството на прегазената жена настоява шофьорът да получи най-тежкото наказание, предвидено в закона.