Нови данни за електоралните нагласи у нас се появиха в публичното пространство само 3 дни преди изборите за Европейски парламент. ГЕРБ има превес над БСП сочат изследвания, независими от външно финансиране, реализирани  със собствени средства на Алфа Рисърч, Екзакта, Медиана и Барометър България, като преднината е различна в различните изследвания.

Галъп и Афис, чиито изследвания също са независими от външно финансиране и реализирани със собствени средства, пък дават минимално предимство на социалистите.

ГЕРБ получава 31,1% от гласовете, а левицата - 26,6 на сто, показва национално представително проучване на Алфа Рисърч, проведено между 19 и 22 май сред 1016 пълнолетни граждани от цялата страна и реализирано със собствени средства. Според изследването евродепутати ще излъчат още ДПС и ВМРО, които получават съответно 13,9 и 6%.

След тях в допитването са Воля с 4.9 на сто, Демократична България с 4.2, Коалиция за България, Атака и Патриоти за Валери Симеонов.

Данните са от национално представително проучване на Алфа Рисърч, направено в периода 19-22 май сред 1016 пълнолетни граждани от цялата страна и реализирано със собствени средства.

Всички изследвания може да видите на сайта ни btvnovinite.bg.