„На тези избори патриотите трябва да се явим обединени. НФСБ призовава за свикването на общ национален патриотичен форум“, съобщиха от партията на Валери Симеонов.

На парламентарния вот на 4 април патриотичните формации, които бяха представени в 44-тото Народно събрание в коалиция „Обединени патриоти“ (ВМРО, НФСБ и „Атака“), се явиха отделно. Нито една от тях не влезе в парламента.

Най-вероятно призивът за обединение е за евентуалните предсрочни парламентарни избори, ако не се реализира и третият мандат за съставяне на правителство в рамките на 45-ия парламент.

„Вчера Народното събрание прие скандални промени в Изборния кодекс, с които премахна ограниченията за броя изборни секции в страните, извън Европейския съюз. Сега Ердоган разполага с 400-хилядна армия от избиратели – българските изселници в Турция, с която да влияе на решенията на българския Парламент.

Това е удар върху независимостта и суверенитета на България и в резултат на разединението на патриотичните сили след решението на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите на 4 април“, пише в призива на НФСБ за обединение на патриотите. Още никой не им е отговорил.

Те предлагат националният патриотичен форум да се състои на 10 май.