Кандидатът за народен представител от коалиция "Патриотичен фронт", който беше уличен в отглеждане на канабис, е подал заявление за заличаване от листата. Той напуска и партия НФСБ, откъдето определят пък задържането му като предизборна атака.

Десетият в листата на коалицията беше задържан в петък при спецоперация в природен парк "Сините камъни". Сега е на свобода, но с образувано досъдебно производство. Според полицията на място са открити 15 растения канабис, уреди и инсталация за отглеждането им. Пред съпартийците си Валентин Велев посочил, че отглежда марихуаната с медицинска цел.

"Той спомена, че има някакви проблеми, както и негова роднина, която има глаукома Този коноп да бъде използван за медицински цели. Смятам, че още от лятото са започнали разработки, разпоредени от най-високо място върху хора от листата, т. нар. уязвими хора, за които е имало данни, че са замесени в нещо, за което ние не сме знаели, Иначе нямаше да има такива хора в листата", заяви Доброслав Иванов, областен координатор на НФСБ – Сливен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!