"Справихме се прекрасно в една много тежка пандемия. Надяваме се да няма втора или трета вълна и всичко това да утихне". Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинга на Националния оперативен щаб. Той съобщи, че щабът ще спре с ежедневните си медийни мероприятия и благодари за денонощната му работа.

Щабът няма да бъде разформирован и ще продължи да работи до 31 декември. През това време той ще гарантира запасите от облекла, маски, очила, тестове и лекарства, уточни премиерът.

„Идеята е с прибирането на щаба чисто психологически да не влияем и да не напрягаме народа. Нещата не са приключили“, допълни той.

Премиерът благодари и на хората за дисциплината, която са спазвали. „Това даде възможност да подготвим болниците, да подготвим облекла и лекарства“, каза Борисов.

„Трябва да се научим да живеем с този вирус, той не е утихнал. Чисто психологически искаме да се върнем колкото се може по-бързо към нормалния начин на живот“, каза Бойко Борисов.

„Две неща са категорично доказани – дистанцията и дезинфекцията. Считам, че всеки един българин трябва да се води от това правило. От 15 юни нататък също трябва да го правим. Всеки може по желание да носи маска. Този, който е по-страхлив, да я носи“, каза още премиерът.