Акции срещу купения вот в столицата, Плевенско и Кърджали. Задържаните до обед в София бяха 14.

Акцията в София започна още преди изгрев. Столичните полицаи спираха автомобилите които се движеха във факултета. Бяха затворени всички изходи и входове на квартала.

В 7 часа на един от адресите бяха открити списъци с имена на хора и копия от лични карти. В двора имота полицаите намериха и автомобил на охранителна фирма. Собственикът запази мълчание.

На друга улица в имот на лихвари полицаите намериха списъци с имена и тетрадки. Беше иззет и едни телефон, открити бяха и пари. Имаше и наркотици.

„Нямам представа за какво става дума. Аз не работя за никой, разберете“, каза задържана жена.

Акция имаше и в районите на Плевен и Кърджали.

 

„Към настоящия момент имаме сигнали за купуване на гласове, имаме списъци, извършва се проверка на всяко едно лице, за което имаме информация, че е подадено за купуване на гласове“, обясни комисар Валентин Георгиев, началник сектор „Охранителна полиция“ към ОД на МВР-Плевен.

В Кърджали са постъпили осем сигнала за купуване на гласове.

„В Кърджали са постъпили до този час 17 сигнала за нарушение на изборния процес, 8 от които са за купуване на гласове, за заплахи и натиск за гласуване на определена политическа сила“, заяви директорът на пресцентъра на МВР Митко Димитров.

Акциите в страната ще продължат и утре.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK