Основният акцент в речта на президента Румен Радев беше, че държавата е в криза. Това заяви след клетвата на държавния глава лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според него в обръщението си към депутатите Радев е изброил всички проблеми, които има държавата.

„Големият въпрос е от тук насетне какво следва. Ако през предишните 5 г. нашият президент беше в обтегнати отношения с правителството, сега това е неговото правителство. Оправдания няма и не би следвало да има за решаването на който и да е от проблемите на страната“, заяви Костадинов. 

Той уточни, че трябва да започне спешно решаване на кризите, свързани с демографския срив и образованието на децата. Лидерът на „Възраждане“ обясни, че важните решения за страната трябва да се взимат а референдуми.

„Например – трябва да има референдум за зеления сертификат. Това е антиконституционна мярка, която насажда разделение в обществото. Трябва да има референдум за приемането на еврото у нас, което се насажда въпреки недоволството на българското общество“, допълни лидерът на „Възраждане“.

На въпрос защо депутатите от партията не са станали по време на европейския химн, Костадинов посочи: „Няма такова нещо като европейки химн. Ако това детско изпълнение ви прилича на химн, за мен това е обидно. Това е изключително инфантилно. ЕС не е държава. Обидно е на територията на НС, където се символизира българската държава да се пуска подобно нещо“.

Знамето на ЕС Костадинов определи като флаг на браншова организация. Според него посещението на премиера Кирил Петков в Скопие е проява на слабост, а не на добра воля, защото македонците няма да отстъпят от позициите си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!