Нина Добрев е най-следваната българка в социалната мрежа „Инстаграм“ с над 20 милиона последователи. В топ 30 попадат още Григор Димитров, Димитър Бербатов, както и фитнес инструктори, фотографи и модели.

Янита Янчева е втората най-следвана българка в „Инстаграм“. Тя е фитнес инструктор, дизайнер, майка и бивш участник в „Сървайвър“. Живее в Холандия и има 1,7 млн. последователи.

Най-следваният българин е моделът и фитнес-инструктор Лазар Ангелов с над 5,8 млн. последователи. В топ 30 на инфлуенсърите попадат още - гримьорката Деница, плейметката Николета Лозанова, както и профили за миймове.

Снимка: btvnovinite.bg

През изминалата година футболистът Кристиано Роналдо е изкарал повече пари с публикации в „Инстаграм“, отколкото с игра на терена - 47 милиона долара.

У нас с рекламни постове се печелят от няколко стотин до няколко хиляди лева за публикация. В зависимост от популярността на инфлуенсъра.

Снимка: btvnovinite.bg

Класацията е направена от „Инфлуенсър Бг“ по идея на „Преди обед“. През новия сезон в предаването всеки понеделник ще ни срещат с най-следваните българи в поредицата „Влиятелните“.