Кметът на Несебър Николай Димитров остава в ареста поне още 24 часа.

Димитров беше задържан в навечерието на местните избори и е обвинен за участие в организирана престъпна група за търговия с гласове.

Апелативният специализиран съд отложи заседанието за мярката му за неотклонение на за утре.

Тази сутрин прокуратурата представи нови 19 тома доказателства, за които обвинението твърди, че са получени днес. Според защитата на Димитров и на другия обвиняем Петър Тодоров, това е „абсолютна злоупотреба”.

В част от представените от прокуратурата томове са приложени дела срещу неизвестен извършител, разпити на свидетели от преди решението на първата съдебна инстанция, както и подписка на 6000 граждани, настоявали за освобождаване на кмета Димитров, посочиха адвокатите на обвиняемите.

Освен това има и материали от КОНПИ извън връзка с настоящото дело, посочват адвокатите на обвиняемите, след като се запознаха в съдебна зала с тях.

Съдът приобщи материалите към делото и насрочи следващо заседание за утре сутрин.

Адвокатът на Димитров – Ина Лулчева заяви, че представените 19 тома не са съотносими към делото. По думите ѝ това е шиканиране на процеса от страна на прокуратурата.

Прокурор Биляна Дукова беше категорична, че всички доказателства, събрани по делото, са относими.

„Дали към едно обвинение или към друго - те са относими. Не мога да укривам доказателства. Пристигнат ли при нас, ние сме длъжни да ги дадем на съда”, допълни тя.