Бившият депутат и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева се оплака, че днес е била прогонена от читалището в село Кирково, а 100-те учители и школски директори са били изведени след заповед на общинския кмет Сали Рамадан, предаде БГНЕС. Скандалът възпрепятствал предизборната среща на водачката на листата с учители и директори на учебни заведения от района.

Караянчева твърди, че по заповед на кмета над 100 педагози са били изгонени от залата в местното читалище, а срещата й с тях е предварително заявена и уговорена с настоятелството. Без каквито и да било обяснения, кметът наредил салонът да се заключи и присъстващите да бъдат изведени навън.

"Шокирана съм, че един общински кмет си позволява подобно грубо и безцеремонно отношение не само към мен като политическо лице, но най-вече към хората, заети в образованието, които бяха поканила на разговор и които бяха унизени незаслужено от един самозабравил се управник. Единственото ми обяснение е, че ДПС, която с години монополизира местната власт, се опитва да спаси разклатените си позиции и да върне доверието на хората с удари под кръста и хулиганско поведение", коментира Караянчева. Въпреки създадените пречки, никой от дошлите учители не си е тръгнал, а срещата се състояла в близко кафене.

Кметът на община Кирково Сали Рамадан заяви, че читалището е общинско и за да се ползва залата, трябва да бъде платена такса от 30 лева. "Има ред за тези неща, трябваше писмено да бъда уведомен, както и да се плати наемът, но това не е направено. Ключът за залата е взет без мое или на заместниците ми знание, нито пък отговорните служители са били уведомени", обясни Рамадан.

Според него Караянчева е реагирала особено емоционално и го предупредила, че ще вдигне шум за случая. Кметът разкри по сведения от учителските среди, че училищните директори, назначени от ГЕРБ, са задължили педагозите до един да присъстват на предизборната среща под заплаха за лоши последствия, ако не се явят.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС