Политическото обединение „Демократична България” (ДСБ, „Да, България” и „Зелено движение”) представиха официално своя кандидат за кметския стол на София.

Това е сегашният председател на Камарата на архитектите в България (КАБ) Борислав Игнатов, съобщава БГНЕС.

„Мотивацията ми да се кандидатирам за кмет на Столичната община започва от работата ми като председател на КАБ и като активен професионалист, живял и работил в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва. Във всичките тези градове съм видял как те се управляват и как с правилния екип и стратегия, може да се допринесе за комфорта и развитието на тези градове и щастливия живот на гражданите в тях”,бяха първите думи на Игнатов.

Снимка: Ладислав Цветков

Според него промяната не може да бъде извършена само от един човек, а е необходим екип и план за следващите 4 години.

„Нашата програма е в пет основни сектора, които ще бъдат обединени от общото мото за оптимизация на управлението и дигитална трансформация на Столична община”, обяви кандидатът за кмет.

Съпредседателят на обединението Христо Иванов заяви, че те представят кандидат, който е професионалист, има опит и характер, за да върне демократичното управление в общината.

Снимка: Ладислав Цветков

„Общинският съвет е реалният демократичен орган на местното самоуправление. В последните години той беше превърнат в един гумен печат и тържище за сделки и зависимости. Ние искаме да го изкараме от това му състояние“, заяви Иванов.

На въпрос защо не са подкрепили кандидатурата на издигнатия от неправителствената организация „Спаси София“ Борис Бонев, Иванов каза, че са провели осем срещи с тях, но от организацията са заявили, че не искат да се обвързват политически.

От "Демократична България" канят напусналия съдебната система съдия Методи Лалов за водач на листата за общинския съвет.