Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатите си за кметове на Русе, Пловдив и Хасково, информират от пресцентъра на партията.

Членовете на ИК на ГЕРБ утвърдиха Здравко Димитров за кандидат за кмет на Пловдив. В момента той е областен управител на Пловдив.

Завършил е местния университет „Паисий Хилендарски“ като бакалавър по „Спортна икономика“. Има магистратури по „Психология“, „Публична администрация“ и „Финансов мениджмънт“.

Интересен факт е, че през 2015 г. парламентарната група на ГЕРБ изключва Здравко Димитров от редиците си, който по това време е депутат.

Причината за това решение е, че Димитров се кандидатира на за кметския стол на Пловдив, въпреки че официалната номинация на партията беше за сегашния градоначалник Иван Тотев.

 

Диана Иванова е номинирана за кандидат за кмет на община Русе. В момента Иванова е директор на Професионалната гимназия по облекло в града.

Тя е магистър по „Автоматизация на производството“ от РУ „Ангел Кънчев“. През 2018 г. е отличена с наградата „Директор на годината“ на Синдиката на българските учители.

За кмет на Хасково беше утвърдена кандидатурата на Станислав Дечев. В момента той е областен управител на Хасково.

Дечев е магистър по "Автоматика и системотехника" от пловдивския филиал на Техническия университет в София. Работил е в ДФ „Земеделие” – Хасково, бил е и общински съветник в града.