Всяка жена знае, че когато замете нещо мръсно под килима, то в крайна сметка се разваля и размирисва. С тези думи лидерът на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева изрази възмущението си от бюджета за подслушване, монопола на „Лукойл” и от „калинките” в администрацията.

„Още когато се кандидатирах за президент преди две години, обявих, че правя това, защото съм възмутена от факта, че МВР има годишен бюджет от 100 млн. лв. за подслушване. Това се замете и ето сега има грандиозен скандал,” изтъкна Кунева.

Другият, по думите й – „заметен” проблем, е монополното положение на „Лукойл” на пазара на горива. „Обяснявах това ден след ден през 2011 г., а сега – две години по-късно, стана ясно, че бюджетът е бил ощетяван,” заяви Кунева по повод отнетия вчера лиценз за данъчен склад на продуктопровода на „Лукойл България".

„Оставиха без последствие "калинките" във фонд „Земеделие" и затова сега се случва скандалът със незаконните назначения и в правосъдното министерство,” каза още Кунева.

Тя припомни, че преди три месеца партията й е сигнализирала, че 2/3 от назначенията в администрацията са без конкурс. „Няма как да убедя младите хора да останат в страната, ако не можем да им гарантираме, че тук ще имат равен шанс и няма да ги изпреварват некадърници с връзки,” допълни Кунева и обеща, ако партията й дойде на власт, всяко държавно назначение ще става с конкурс.

„Преди осем години, когато подписах Договора за присъединяване на България към Европейския съюз, не предполагах, че сега толкова ще ме е страх за страната ни. Не влязохме в ЕС, за да останем най-бедната страна в Съюза и да сме последни по доходи, образование, здравеопазване и продължителност на живота,” заяви още Кунева.

Водачът на листата на партията за Плевен Найден Зеленогорски нарече управлението на ГЕРБ „пълен провал за страната, довел до икономическа разруха, геноцид над пенсионерите и ширеща се битова престъпност”. После Той припомни обещанието на „България на гражданите” да създаде условия за разкриването на 150 000 работни места.

Партийният председател в Плевен Георг Спартански посочи, че същинската акция „Да изчистим България за един ден" трябва да се проведе на 12 май. „Нека с общи усилия да сложим край на това мрачно, безидейно, грабителско управление, което унищожи институции, унищожи държавността и ни направи феодално имение на няколко души,” призова той.

С препратка към номера на движението в интегралната бюлетина Меглена Кунева призова всеки от присъстващите на срещата да убеди още 33-ма граждани да гласуват за партията, „за да се възстанови нормалността в страната”.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС