Министрите в оставка Владислав Горанов и Николина Ангелкова, които станаха част от обявения от премиера Борисов ремонт на кабинета, могат да се върнат като депутати в Народното събрание.

Преди да седне в министерското кресло Горанов бе избран за народен представител от 24 многомандатен избирателен район (МИР) в София като водач на листата на ГЕРБ.

Въпреки че не е обявил официално, ако той предпочете да се върне на депутатската банка, парламентът трябва да напусне музикантът Калин Вельов, който положи клетва едва преди седмица на мястото на подалата оставка Джема Грозданова, пише БГНЕС.

Преди да оглави Министерство на туризма Николина Ангелкова пък стана депутат от 26 МИР в София, а за да се върне вероятно групата на ГЕРБ в парламента ще напусне Мартин Тинчев.

Справка в интернет страницата на законодателния орган пък показва, че обявените оставки в кабинета „Борисов 3“ все още не са внесени в деловодството на парламента.

Ако това стане до края на деня, те могат и да залегнат като извънредна точка в програмата за утрешното пленарно заседание.