Бойко Борисов остава премиер, вицепремиерите  – Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов и Марияна Николова, също запазват постовете си.

Това стана ясно след заседание на Коалиционния съвет днес, посветено на рокадите в кабинета.

Коалиционните партньори сe разбраха за смяна на министрите на финансите – Владислав Горанов, на туризма – Николина Ангелкова, на икономиката – Емил Караниколов, на вътрешните работи – Младен Маринов, и на здравеопазването – Кирил Ананиев.

Ананиев става финансов министър.

Начело на МВР застава настоящият директор на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски.

Лъчезар Борисов, който към момента е зам.-министър на икономиката, е номинацията за министър на икономиката.

Министър на туризма няма да има, този ресор ще бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на Александровска болница проф. Костадин Ангелов.

Предстои предложенията за промени в правителството да бъдат внесени в Народното събрание и гласувани от депутатите.

След като обяви промените в кабинета, Борисов намекна, че може и да не се бори за премиерския пост на следващите избори.

„След мандата аз отивам да си ръководя партията, да си укрепваме структурите, защото сега всички ни ръфат отстрани, тъй като ние на 100% сме ангажирани с правителство и се допускат грешки в самата партия. Самият контрол в партията е занижен, защото всички уважавани от партията хора са ангажирани или с министерства, или с кметства, или са депутати“, заяви премиерът.