Поставили сме срок до лятната ваканция да бъде гласувано в зала намаляването на партийните субсидии. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов, че е решено на Коалиционния съвет между Обединени патриоти и ГЕРБ.

„Така няма да бъдем упреквани, че умишлено отлагаме въпроса за субсидиите, за да бъде той разглеждан въобще”, допълни лидерът на НФСБ.

От „Атака” заявиха, че е взето още решение до края на юли да се проведе още един Коалиционен съвет между Обединени патриоти и ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС

„Трябва да обсъдим какво е свършено и какво трябва да се засили – да отчетем успехите и неуспехите през последните две години”, коментира зам.- председателят на „Атака“ Десислав Чуколов.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ продължава да стои зад позицията си за 1 лв. на глас.

„Готови сме да говорим за Закона за политическите партии и там трябва да се направят необходимите промени, защото сега Министерство на финансите и правителството се занимават с изплащането на партийните субсидии”, допълни премиерът.

Борисов каза още, че в рамките на мандата няма да се променят данъчните закони. Той не пожела да коментира сделката за ЧЕЗ и новия купувач – „Еврохолд”. Министър-председателят добави, че ще остави независимите регулатори да проверят продажбата.