На „Дунав мост“ има проблем, тъй като от румънска страната са въвели режим, подобен на нашия и обработката става по-бавно. Това съобщи директорът на „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков по време на инспекция на ГКПП „Капитан Андреево“ във връзка с новата организация за придвижване на товарните автомобили към българско – турската граница.

Що се отнася до трафика на границата ни с Турция, мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която беше направена с местната управа, дават резултат, подчерта гл. комисар Кичиков.

Директорът на „Гранична полиция“ посочи, че камионите вече са в самия байпас и вървят нормално. За 24 часа през временния паркинг на бившето летище „Узунджово“ са преминали 600 автомобила.

По думите му снощи на паркинга е имало само 39  товарни автомобила и уточни, че там се престоява не повече от 3 – 4 часа.  „Ние не ги санкционираме, но мисля, че е по добре да бъдат на временния паркинг, отколкото да бъдат на магистралата, където се създават предпоставки за пътни инциденти“, заяви Кичиков.

Тази събота е вторият ден от въведената организация.  На магистралата има тирове, чиито водачи са ги изоставили и са си заминали, за тях ще има санкции – по Закона за движение по пътищата.  В този участък, за близо пет години, са станали 130 пътно транспортни произшествия, загинали са петима и 30 са пострадали, съобщи директорът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков.

На ГКПП „Капитан Андреево“ от вчера са монтирани 14 термокамери, а на ГКПП „Капитан Петко войвода“ три, които се обслужват от служители на РЗИ.

На ГКПП „Кулата“ на гръцка територия има колона от около 3 - 4 км от товарни автомобили. Към момента на пункта работят шестима служители, изпратени са още двама за обработването на документите, но се забавя, тъй като всеки шофьор, които идва в България подпълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиниран. „Смятам, че проблемът ще бъде решен в най-скоро време“, допълни още главен комисар Кичиков. 

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 627 34 159 1 390
Света 6 789 210 96 516 396 190 3 304 561
Заразени* Нови Починали
България 2 627 34 159
Света 6 789 210 96 516 396 190
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer