ГЕРБ са готови да подкрепят евентуално вето от президента върху промените в Изборния кодекс.  Депутатите са готови на нов разговор за това дали протоколът от машината да се използва за отчитане на изборните резултати. Президентът пък посочи, че съвсем скоро ще е ясно дали ще върне  „на поправителен“ поправения Изборен кодекс.

„За съжаление ние нямаме никакъв контакт и връзка с него относно това ще сложи ли вето, няма ли да сложи. Там ще водим нов разговор, защото не можем да бъдем обвързани в нещо като спасителен пояс за партията на „Промяната“, наречени от президента шарлатани“, каза Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

„Аз изобщо не се ръководя от това кой лидер на партия какво мисли. Аз се ръководя единствено от законите и Конституцията на страната. Моят екип работи и надявам се в скоро време да имате информация какво ще бъде моето решение“, коментира президентът Румен Радев от Тирана. 

„Ако президентът наложи вето и ако г-н Борисов не се събуди с друга идея и подкрепи ветото, това означава, че последните 3 седмици парламентът е въртял абсолютно безсмислено едни безкрайни заседания“, каза Асен Василев, съпредседател на ПП.

„Трудно ми е вече да следя мисълта на г-н Борисов и спряхме да се напрягаме по този въпрос. Сутрин казва едно, на обяд друго, вечер – трето. Ще гласуваме „за“ промените в Изборния кодекс“, каза Корнелия Нинова, председател на БСП.