Всички говорят за „Промяната продължава“, но „промяната“ по време на служебните правителства е само промяна в цените, спиране на програми за подпомагане и това главният прокурор Иван Гешев да остане без шофьор. Това коментира пред партийния актив в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той публично нахока депутатите си, гласували актуализацията на бюджета, като подчерта, че са влезли лобистки текстове. „Ти говориш за бюджет, който приехте – вие не сте почтени, ако бяхте почтени, щяхте да направите не актуализация на нашия бюджет, а щяхте да направите бюджет за следващата година. Не да похарчиш за 2-3 месеца парите, да излъжеш пенсионерите и от януари да не знаеш какво да правиш“, каза Борисов по адрес на служебното правителство.

По думите му то е трябвало да излезе пред обществеността и да обяви, че с този ръст на пенсиите неминуемо предстои и вдигане на данъците. В същото време той заяви, че в земеделието и туризма се спират програми за подпомагане, включително такива с европари, бизнесмени печелят много от „изтърваните“ цени на тока, а, за да спасят работниците си, строителните фирми продават на печалба строителните материали, които са били купили по-рано за изграждането на магистралите.

Той не коментира вчерашното изказване на Васил Велев от АИКБ за това, че кабинетът „Борисов 3“ е заложил бомба в енергетиката с наредба, поставяща неизпълнимо изискване към водните централи у нас. „Най-сетне се обадиха работодателските организации (…) Къде бяха като актуализираха само пенсиите?!“, запита Борисов във връзка с искането потребителите на свободния пазар да бъдат подпомогнати от държавата.

Проблеми видя той и в здравеопазването: „Те унищожиха ваксинационния план (…) уплашиха хората (…) При тези цифри, щат-не щат, ще започнат да затварят“.

„Аз в нито една сфера не видях промяна, освен че взеха на Гешев шофьора и направиха тези куп бели“, заяви лидерът на ГЕРБ, като той атакува и Конституционния съд заради твърде дългия според него срок, в който трябва да се събере информация по казуса с гражданството на Кирил Петков, „за да се направят партии през това време“.

„Аз съм работил с тях (Кирил Петков и Асен Василев – б.р.). В интерес на истината, те са добри хора, кадърни, но някой много рязко им даде газ и ги изстреля на позиции, на които ще се объркат“, коментира Борисов.