"Продължаваме промяната" отказа общи листи с "Демократична България". Кирил Петков е убеден, че разговори за общи приоритети обаче трябва да има и с "Демократична България" и "Изправи се, БГ! Ние идваме!".

„Бих се радвал да направим някакъв тип споразумение  на принципите да бъдеща коалиция, но на тези избори е важно за мен всеки да се яви сам", заяви той.

Оферта за общи листи направи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Лице в лице" по bTV: "Въпросът е как ще структурираме помежду си отношенията така, че да гарантираме, че промяната ще се случи".

"Призовахме за съвместни действия с "Демократична България" и "Продължаваме промяната". Чудесно, че се реагира на протегната ръка. Възможностите са две - или общи листи, или споразумение след изборите, така че хората да са отсега наясно, че ще има управляващо мнозинство на почтените в следващия парламент", заяви Мая Манолова.

Петков очаква близо 30% доверие от избирателите на парламентарния вот и не се притеснява от политическото минало на мандатоносителите "Средна европейска класа" и "Волт".

"Трябват ни точно такива хора в нашите листи – независими, самостоятелни и с кауза", добави той.

През годините "Средна европейска класа" са били в коалиции с ВМРО, НФСБ и КОД.

"Никога не съм се стремял към някакви постове и политическа реализация. На политиката винаги съм гледал като на инструмент, с който да се постигат дадени цели", заяви Константин Бачийски.

ВОЛТ пък е създадена от бившия депутат от "Движение България на гражданите" Настимир Ананиев, който доскоро беше част от "Изправи се БГ".

Новият политически проект около Кирил Петков и Асен Василев си поставя за цел 121 депутати в парламента, обединени обаче от общи принципи. Очаква се следващата седмица двамата да разговарят с "Демократична България" и Изправи се БГ! "Ние идваме!".

Формацията "Продължаваме промяната" си е поставила за цел нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин, както и създаване на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и среден бизнес.