ГЕРБ не прие оставката на кмета на Георги Мараджиев като областен координатор за Пловдив, съобщиха от партията.

„След като се запозна с всички факти и обстоятелства около имущественото състояние на Георги Мараджиев и изслуша неговата позиция днес в национален ефир, Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ взе решение да не приеме оставката му като областен координатор на партията в Пловдив област.

Ръководството на ГЕРБ благодари на Георги Мараджиев за проявения висок морален стандарт с депозираната оставка при появата на най-малкото съмнение около репутацията му. ИК на ГЕРБ оценява високо работата на Георги Мараджиев като областен координатор, вследствие на която на последните местни избори в Пловдив област ГЕРБ спечели 6 нови общински кметове“, пише в позицията на политическата формация.

Мараджиев, който е кмет на Стамболийски втори мандат, даде интервю за предаването „Тази сутрин“ след излъчване на разследване на bTV за имущественото му състояние.

Разследването разкри, че по време на кметския му мандат Мараджиев и близките му са придобили апартаменти в „Слънчев бряг“. А за година кметът е декларирал 2,5 млн. лв.  приходи. Парите са от продажба на  близо 6 декара имоти на бившата фирма на кмета край Цалапица, продал ги е на сина си.

До излъчването на материала кметът на Стамболийски упорито отказваше коментар. След излъчването му вчера той веднага подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив.

В интервюто за „Тази сутрин“ той обяви, че става въпрос за „фалшиви сигнали“ срещу него от хора, чиито интереси е засегнал. Той уточни, че на свое име има 4 апартамента в „Слънчев бряг“ –  три е придобил, преди да стане кмет, и един е купил миналата година, а за останалите в комплекса на името сина му и внучката му не може да отговаря.