Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев и на неговата заместничка - Теодора Денева.

Те са обвиняеми за престъпление по служба, извършено от тях в съучастие, в периода от 1 януари до 2018  г. до месец октомври 2022 г., с цел набавяне на имотна облага за себе си и за другиго, като от това могат да настъпят немаловажни вредни последици.

Деянието е извършено от лица, заемащи отговорно служебно положение, съгласно Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Престъплението е свързано с провеждане на обществени поръчки, възложени от името на общината, приблизително на стойност около 2,4 млн. лева, за изграждане на различни обществени сгради на територията на общината. 

Кметът е привлечен в качеството на обвиняем като подбудител и помагач, а неговият заместник - в качеството на обвиняем като извършител.

Двамата са взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на по 3000 лева.

"Това е обвинение, написано на коляно, политическо обвинение, не виждам нещо, от което да се срамувам. Притеснявам се само от това, че политиката влезе в сферите на правосъдието. Тези поръчки,за които ме обвиняват, са финансирани от правителството на Бойко Борисов.  Отпуснати са 300 000 лева за ремонт на лятно кино, за площада на Стамоблийски - един милион лева, един милион за външен ремонт на читалището. Няма от какво да се срамувам. Знам всяка стотинка къде е отишла. Това е политическа атака", коментира кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и областен лидер на ГЕРБ.