Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който упорито отказваше интервю на репортера на bTV Марин Николов, реши да говори след излъчването на разследването за имущественото му състояние.

Разследването разкри, че по време на кметския му мандат Мараджиев и близките му са придобили недвижима собственост в „Слънчев бряг“. А за година кметът е декларирал 2,5 млн. лв. приходи. Парите са от продажба на близо 6 декара имоти на бившата фирма на кмета край Цалапица, продал ги е на сина си.

След излъчването на разследването на bTV вчера Георги Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Тя не беше приета.

В интервю за предаването „Тази сутрин“ кметът държеше първо да изясни, говорейки за себе си в трето лице, кой е Георги Мараджиев. Обясни, че е започнал да се занимава с бизнес още през 1990 г. – отворил кафене и „имал смелостта“ да го кръсти кафе-аперитив „Демокрация“.

„30 години непрекъснат семеен труд. Фирмата ми не е изградена за ден-два. Не съм приватизатор, не съм купил чрез РМД някакво предприятие“, коментира Мараджиев.

На въпроса защо отказа да говори въпреки многобройните опити на Марин Николов да го интервюира кметът на Стамболийски обясни, че е посъветвал репортера на bTV да си провери източниците – що за личности са. По думите му единият има условна присъда за злоупотреба с пари от еврофондове и други присъди и имал личен мотив да работи срещу него – Мараджиев назначил жена му за юрисконсулт в общината, но после я уволнил заради некадърност. Другият пък цял живот живеел с майка си и тя го издържала, но има и кино в Стамболийски, което общината му отнела заради дългове.

Това са фалшиви сигнали, обобщи кметът на Стамболийски.

За апартаментите в „Слънчев бряг“ той уточни, че е поел кметския пост през 2015 г. с налични вече три апартамента в курорта, после купил още един през 2019 г., който тепърва ще декларира. Колко апартамента има синът му - не знаел. „Не мога да отговарям за неговите действия Не зная колко апартамента има той, той има достатъчно средства“, уточни Мараджиев.

За продадения терен с имоти на сина му за 2,5 млн. лв. кметът каза, че е продал не просто земя и сгради, а бизнес за милиони и ако не го е продал на сина си, щял да иска 5 млн. лв.

Георги Мараджиев е подал оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, защото при някакви съмнения, който има морал, трябва да подаде оставка.

Вижте повече във видеото!