Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е подал оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. 

Това се случва след излъченото в „Тази сутрин“ разследване на репортера на bTV Марин Николов за имущественото състояние на кмета.

Проверката ни установи, че той е придобил 5 апартамента на морето по време на мандата си. Имотите са в „Слънчев бряг“ на името членове от семейството му. Само за година Мараджиев е декларирал 2,5 млн. лв. приходи.

Кметът за втори мандат Георги Мараджиев е бивш бизнесмен, притежавал фирма за полиетиленови изделия в Цалапица до Стамболийски.  Заема кметския пост през 2015 г. и прехвърля фирмата на сина си, като оставя неплатен кредит и овърдрафт на фирмата от над 3 млн. лв. от тогава на семейството.

Мараджиеви и синът му стават собственици на пет апартамента в „Слънчев бряг“.

Оказва се, че през 2017 г. кметът и съпругата му са придобили 2 млн. и половина лева – продали близо 6 декара имоти на бившата фирма на кмета край Цалапица. Според нотариалния акт по сделката, това са земите към халетата и производствените сгради на семейната фирма. Купува ги не някой друг, а синът Мараджиев, като управител на същата фирма. Това се случва при многократно по-ниска данъчна оценка на имотите – малко над 68 000 лв.

„Тези сгради са продадени не на физическото лице Рангел Мараджиев, а на фирмата "Полипласт Мараджиев". Поради простата причина, че това, което аз съм строил беше лично на мое име. И тогава, когато синът ми пое управлението на фирмата, аз трябваше по някакъв начин не да ми плаща той наем, а аз да му продам тази фабрика. За да има той смелостта да се развива напред. А  пък аз да имам възможността за старини да имам някой лев“, обясни Георги Мараджиев няколко часа след излъчване на разследването по bTV.   

Как още оправда кметът милионите си, очаквайте в централната емисия новини в 19 ч.