Експерти от САЩ ще пристигнат у нас, за да проучат възможностите за развитие в сферата на ядрената енергетика, съобщи американският посланик Херо Мустафа. Предвижда се те да посетят и АЕЦ "Козлодуй" и площадката на АЕЦ "Белене".

Пред Камарата на американския бизнес у нас посланик Мустафа съобщи, че Съединените щати подкрепят България в намерението й да изгради енергиен хъб така, че да не разчитаме основно на един доставчик.  

Снимка: БГНЕС

Въпроси, свързани с енергетиката, както и модернизацията на въоръжените сили, ще са сред основните теми, които се очаква да обсъдят президента на САЩ Доналд Тръмп и българският премиер Бойко Борисов следващата седмица в Белия дом.

„Тази среща не е награда за закупуването на самолетите F16. Тази среща е възможност за нашите лидери и нашите две страни да отбележат силните ни взаимоотношения, но и да преминат на следващото ниво”, заяви Херо Мустафа.

Снимка: БГНЕС

 

"Тази среща е много голяма възможност да демонстрираме устойчивостта и силата на нашите двустранни отношения, но също и да се изкачим една стъпка на следващото ниво. Ние имаме много силно сътрудничество на много различни фронтове и това е шанс да се вгледаме в детайлите и видим къде може да направим повече", каза американският посланик. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!