На 22 март се навърши една година, откакто почина голямата Татяна Лолова.

Любовта към актрисата продължава и след нейната смърт, защото тя остави роли и записи, които ще напомнят за многоликия ѝ талант.

Татяна Лолова успя да преодолее коронавирусната инфекция, но заради мозъчносъдово заболяване ни напусна завинаги на 87-годишна възраст.

Снимка: БГНЕС

Царицата на комедията остава в спомените ни с широката си усмивка, с която успяваше да зарази публиката от театралната сцена и екрана.

Месец преди да постъпи в болница тя завърши последната си песен „Любовта“, дует с Орлин Горанов. В края на 2020 г. засне и последната си роля в сериала „Порталът“ на режисьора Илиян Джевелеков.

Снимка: Ладислав Цветков

Кариерата ѝ започва в Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе, а през 1957 г. става първата актриса, официално назначена в новоформираната трупа на Сатиричния театър. Играе и на сцените на театър "София" и "Театър 199".

Снима се в десетки български филми, сред които класиките "Бон шанс, инспекторе", "Нощем с белите коне", "Опасен чар", "Топло" и "13-ата годеница на принца".

Снимка: Ладислав Цветков

Татяна Лолова беше и централен персонаж в сериала на bTV "Домашен арест". Актрисата Мая Бежанска е сред най-близките й. Заедно си партнират и в сериала.

Актрисата описа своя живот в автобиографичната книга "Дневници и делници".