Двама бивши шефове – Лазар Лазаров, Дончо Атанасов, и един от членовете на Управителния съвет – Илияна Захариева, на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) получиха обвинения за безстопанственост.

Според прокуратурата те са ощетили държавата с над 30 милиона лева със строителството на магистрала „Марица”. В трасето влиза и скандалният участък до село Златна ливада, който стана известен като „Пътят на любовта”. 

През пролетта на 2017 г. един от строителите на магистралата обяви пред bTV, че държавата е платила милиони за ненужни строежи. И даде пример с трасе, изградено без план, докато Лазар Лазаров е начело на АПИ.

От трасето, дълго около 600 метра обаче са доволни и местните хора, и игуменът на манастира „Свети Атанасий”, до който стига отсечката.

Пътят по документи не фигурира никъде, обясниха от прокуратурата. И добавиха, че делото срещу пътните шефове е заради това, че не са контролирали как се строи лот 1 на магистралата. Лазар Лазаров не пожела да застане пред камерата ни, но обясни, че не се притеснява и ще докаже невинността си в съда.