БСП - София подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата и издигна Калоян Паргов за водач на листата общински съветници.

Това реши Софийската градска конференция на заседанието си. За кандидатурата на Манолова са гласували 142 делегати, от общо 144, само 2-ма са се въздържали. 

 „Основните партийни организации в София бяха номинирали 18 кандидати за кмет на София. 16 от тях до конференцията днес са си направили самоотводи. Днес конференцията разгледа двете останали кандидатури - на арх. Борислав Борисов и на Мая Манолова. Арх. Борислав Борисов оттегли своята кандидатура. Конференицията с гласуване реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. При гласуването имаше само двама въздържали се”, заяви лидерът на БСП – Корнелия Нинова. 

Снимка: Ладислав Цветков

Очаква се другата седмица одобрените за листата с общински съветници да се срещнат с Манолова за да обсъдят общи политики.

„Взехме решение и конференцията упълномощи ИБ на Градската организация и бъдещата листа да се срещнат с кандидата за кмет, да представят нашата платформа, да я обсъдят с нея, да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем заедно. Тази среща предстои вероятно другата седмица, за да се стиковат нашите идеи", заяви още Нинова.

Конференцията е приела и платформа за управление на София. Социалистите ще настояват пред Манолова да не се увеличават местните данъци и такси.

И още - чистотата на София да е на общинско дружество, а не всичко да се дава на концесия, както и за достъпна среда за хора с увреждания и благоустройство на крайните квартали.