Случаят с хванатия пиян зад волана евродепутат Ангел Джамбазки ще удари сериозно по реномето на евродепутата от ВМРО, но в конкретната ситуация няма никакво прикриване от страна на властите. Това подчерта пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

„Думата „Разочарование” е много малка, винаги съм го харесвал като политик, много работа е свършил на България. Както казват българите, власите накрай Дунава се давят – с такъв подобен инцидент си нанасяш такава щета, че не знам дали ще се възстанови”, коментира министър-председателят.

Той подчерта, че Джамбазки е бил конкурент на кандидата на ГЕРБ на изборите в София и в момента е евродепутат от друга група, поради което няма основание да се разграничава от него. Борисов беше категоричен, че служителите на МВР в случая са направили всичко, което се очаква от тях по закон – спрели са Джамбазки, направили са му проба с дрегер и след това са го придружили за кръвно изследване.

Той ще си понесе всички последствия и никой не го е прикривал, категоричен беше Борисов.

Във връзка с вчерашния инцидент с кола на НСО, която блъсна дете в София, премиерът призова службата да оповести повече информация около случилото се – включително дали някой е пътувал като пътник в автомобила.

Той даже намекна, че в случая има двоен аршин: „Ако сравните двете прессъобщения – когато Цвета Караянчева катастрофира и вчерашната катастрофа… Даже нещо повече – опитаха се през жълти, лъжливи… лайниви (?) сайтове, без да се извинявам, да кажат, че „гавазите на Борисов са предизвикали катастрофата”.

Борисов каза още, че ВМРО трябва да си решат какво да правят. Те обаче отказваха коментари през целия ден. От Атака обаче настояха да знаят защо фактът, че Джамбазки е употребил алкохол зад волана, е бил прикриван пет дни. 

Книжката на Джамбазки е отнета. А самият евродепутат днес отмени публичните си изяви.