Срамувам се от постъпката си, беше безотговорно от моя страна. Това каза за bTV евродепутатът Ангел Джамбазки, който беше хванат да шофира с алкохол в кръвта.

Случаят е от 7 декември, но за него стана ясно едва днес. По време на засилените заради студентския празник полицейски проверки край Самоков Джамбазки е спрян.

„Дрегерът показа показания, по-високи от разрешеното за шофиране. Кръвна проба ще покаже точно, защото може да се правят много спекулации. Затова се прави кръвна проба, има контролна, втора, има си холограми, всичко. Не е постъпка, от която да не се срамувам. Напротив, срамувам се. Беше безотговорно от моя страна и съжалявам”, заяви Ангел Джамбазки.

По неофициална информация, дрегерът на място е отчел 1,5 промила алкохол. Джамбазки обаче е настоял за кръвна проба.

Според източници на bTV от МВР резултатите от пробата показват други стойности - 1,08 промила, което е с 12 стотни под прага за наказателна отговорност.

Книжката на Джамбазки е била отнета.

На въпроса защо е решил да се качи в колата, след като е пил, евродепутатът отговори:

"Направих неразумно решение. Според мен количеството не беше много, но показа нещо друго. Това е малкият дявол, че завърши с проверка и наказание, каквото ще последва като всеки български гражданин, ще приема наказанието, каквото и да е. Важното е, когато се пътува, да не се сяда зад волана, когато човек е пил. Това мога да кажа, срамувайки се".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!