Военно-окръжната прокуратура разследва катастрофата от 12 декември, при която кола на НСО удари 14-годишно момче на столичния бул. „Драган Цанков”. Това съобщиха от прокуратурата.

„Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели, изземват се записи от камери. Предстои да бъдат назначени автотехнически и съдебномедицински експертизи. Водачът на лекия автомобил е служител на НСО с чин младши сержант”, уточниха от обвинението.

Пострадалото 14-годишно момче все още е в реанимацията на болница „Св. Анна”. Състоянието му е тежко, но стабилно, обявиха тази сутрин от лечебното заведение. Престоят му операции.

„Детето е с тежка лицево-челюстна трамва, счупени зъби и нос, има гръдна травма, счупена ръка, и множество други травми. Състоянието му ще бъде консултирано от най-добрите специалисти в областта на детската трамватология” съобщи д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ "Св. Анна".

Още снощи от НСО изпратиха позиция, в която казват, че Националната служба за охрана изразява дълбоко съжаление за пострадалото дете и уверява, че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки.

От службата отказват да коментират скоростта, с която се е движел шофьорът, докато не приключи разследването. 

Критики отправи премиерът Бойко Борисов за това, че службата за охрана не е съобщила за инцидента навреме.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че по данни не е имало охранявано лице в автомобила по време на инцидента.

От прессекретариата на президентството също заявиха, че по време на инцидента не е имало техен служител в автомобила.

Автомобилите, като този от катастрофата, извършват транспортното осигуряване, включително на администрацията на президента. От там отказаха да кажат кой се е возил в него преди катастрофата.