Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще настоява пред Брюксел да спре с непрестанните нападки към Турция. По думите му, най-важно е споразумението с Турция да работи и това е позицията на нашата страна”, цитират министър-председателя от „Фокус”.

„Ще помоля колегите в Брюксел да спрат с непрекъснатите нападки, защото Брюксел е далече, а турската граница е близо и там стоят близо 4 млн. бежанци. Никакви огради няма да ги спрат, когато започнат да идват със стотици хиляди. Това го изживя цяла Европа", заяви премиерът.

Премиерът допълни, че няколко пъти е бил посредник между Европа и Турция. Той каза още, че има уговорка с президента на южната ни съседка Реджеп Ердоган и турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите. 

Министър-председателят отчете, че нито лагери, нито ограда, нито каквито и да мерки могат да спрат мигрантите.

 „Към днешна дата мога да потвърдя, че Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно и коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се подготвяме с лагери“, каза още Борисов.

Премиерът обърна внимание, че дипломацията с Турция трябва да се запази.