"Управлението става през парламента и през лидерството на партия с това, което хората са ти възложили. Радев да освободи президентството от омразата", призова Бойко Борисов.

"От 6 месеца действа модела Радев, при него има 63,7 намаляване на чуждестранните инвестиции по статистика на БНБ, забравихме какво е еврозона. Седмици наред сме първи по смъртност и последни по ваксинация в Европа, те не правят нищо и според Радев това е успешно управление", каза лидерът на ГЕРБ при посещение в Родопите с младежката организация на партията.

Той нарече безхаберие кризата със заседналия край Камен бряг кораб.

„10 дена седи кораб и се източна амониева селитра в Черно море в най-красивите ни места на морето. За десет дена можеше да докарат от Щатите помощ и да решат проблема“, отбеляза Борисов.

По думите му партия ГЕРБ ще подкрепи проф. Анастас Герджиков за президент, защото той може да обедини нацията.  

„Радев изконно не разбира смисъла на президентската институция. Тя е да обединява нацията, а не да я разделя и мрази“, отбеляза Борисов. Да стане лидер на една партия, която си избере на БСП ли е, на ИТН ли е, на Кирил и Асен ли е, на Мая ли е, и да си управлява от парламента, посъветва той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!