"Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги заявил и те са чисто политически. Винаги са били свързани със смесените райони, където сме подпомагали кметове на ДПС. Нито имаме фирми, нито общ бизнес, нито каквото и да било. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков – никога".

Това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с оповестяването на имената на шестимата българи, срещу които САЩ налагат санкции заради корупция.

"Винаги сме подкрепяли действията на всички евроатлантически държави по темата борба с корупцията. Винаги като партия сме поддържали възможно най-добри отношения с колегите от САЩ и затова подкрепяме и мерките на тяхното финансово министерство. Очакваме и нашите правозащитни органи на базата на фактите и доказателствата, които имат, да продължат в тази посока", каза Борисов.

По отношение на Илко Желязков той заяви, че Екатерина Захариева го е уволнявала два пъти.

„Аз никога не съм се срещал с него“, уточни Бойко Борисов.

Той припомни, че вчера Европейската комисия е обявила три много важни неща, едно от които, че България е една от малкото държави без макроикономически дисбаланс.

„Това източен бюджет ли е? Извинете се, това е почтено. Извинете се и за началника на НАП, който сложихте. Извинете се и за ББР“, призова лидерът на ГЕРБ.

Другата констатация на ЕК е, че България е една от трите държави в ЕС заедно с Дания и Швеция без свръх дефицит.

„Това ли наследство не ви хареса?“, попита Борисов.

По отношение на третата констатация на ЕК, че България е готова за Шенген той заяви, че това не е станало за два седмици. В тази връзка Борисов попита от кое да се срамуват и от кое да не са горди като първа политическа сила.

"Това правителство, което продължава да прави нечувани смени във всички сектори, не прави единственото, за което Конституцията го е определила – правенето на избори. Искам днес това да го запомните – те ще провалят изборите. Няма как с тези машини, с толкова секции да бъдат проведени изобарите. Ще станат опашки, ще станат скандали", заяви Бойко Борисов.

Той каза още, че иска да му кажат кого са подслушвали в шпионския скандал, защото тези компромати започвали „да баялдисват на всички“.

Борисов бе помолен да коментира и коя е Мата Хари. Той заяви, че Магдалена Тепавичарова, известна като Маги Бадер, е била набедена в тази компроматна война и е била унижена, като са я извикали на разпит в Спецпрокуратурата.

„Никога в живота си не съм я виждал и чувал – по никакъв повод. Не я познавам, добър ден не съм ѝ казвал“, категоричен бе той.

Борисов заяви и че е „пипал кюлчета само веднъж в живота си“ – когато е бил в трезор на банка да види златния резерв.