На всички стана ясно кои са сценаристите, какъв е сценарият и какво искат да направят – олигархия, Божков, Радев и всички останали. Искат насипен парламент, за да има пак кабинет тип Орешарски.

Това е казал министър-председателят Бойко Борисов във Видин пред малък кръг от журналисти, изявлението е предавано на живо във „Фейсбук“. 

Борисов заяви, че ГЕРБ ще успеят да съберат подписите на 120 депутата, с които да входират проектоконституцията си утре в Парламента. На въпрос какво следва, ако това не се случи - Борисов отговори: „Работа“.

Борисов коментира съпредседеля на „Демократична България“ Христо Иванов. „Стана машата на всички. Отиде на „Росенец“ при Ахмед Доган, той се прибра в лоното на БСП и Радев, и вече ДПС ще стане хубава партия. Какво се оказа - всички са лъгали. Искат промени, ВНС, а сега искат да си продължава парламента(...), за да има пак кабинет тип Орешарски. Това е целта. Отидоха, подплашиха Ахмед Доган, който там зад борчетата махаше, прибра се веднага и сега направиха какво? Отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно", коментира премиерът. 

Министър-председателят посочи, че е станало ясно, че приказките за Велико народно събрание, за нова Конституция са били празни години наред. „Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е чернова, проект, в който всяка дума Великото народно събрание може да я промени“, отбеляза Борисов и допълни, че проектът на Конституция е доказателство за политическа воля за рестарт.

По-рано днес Борисов инспектира старта на строителството на отсечката от "Макреш" до Монтана, част от новия път Видин-Ботевград. За автомагистралата в два лота са отпуснати 379 млн. лв.
На обиколката в джипа на премиера бяха и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и Росица Кирова, която в момента е областен координатор на партията на Слави Трифонов във Видин.

За bTV Кирова уточни, че е била поканена от Нанков и Борисов лично, на място, като лидер на гражданските инициативи в региона и организатор на протестите преди няколко години. Във "Фейсбук" премиерът публикува и снимка от среща "на кафе" с нея, за която Кирова обясни, че не са се обсъждали политически теми.

Малко по-късно лидерът на "Има такъв народ" написа във "Фейсбук", че Кирова е изключена от партията. "И доколкото познавам правилата, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава", написа Трифонов.