На самия Бобоков аз съм му помагал, водил съм го в делегация в Узбекистан, водил съм го при премиера, дори; в Румъния, в Турция… Аз не съм момиче да си пазя есемесите, явно някои, дето се имат за мъже, си пазят есемесите с години. По този начин премиерът Бойко Борисов потвърди пред журналисти в Пазарджик, че също е комуникирал с обвиняемия бизнесмен, който по-рано показа и в студиото на „Тази сутрин“ съобщения от потребител B. Borisov.

За събитието в града (с участието и на министрите Горанов и Караниколов) нямаше предварителна информация от правителствената информационна служба, единственият анонс дойде малко преди началото му от общината в Пазарджик. Темата за чатовете и отношенията между „Дондуков“ 1 и 2 беше въведена с журналистически въпрос, започващ със „С риск да Ви ядосам…“. Малко след това зад кадър същият глас се чува да казва на неназовано лице „Извинявайте!“.

„Не виждам абсолютно нищо лошо – няма държавен глава, при който да съм бил или премиер, при когото да не ми дават листче, ако тяхна фирма има проблем в България (…) Нито е укоримо, нито е наказуемо. Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш, че си девица. Не само че не си, а е по-лошо…“, коментира министър-председателят, като визира по-ранните коментари на президента Румен Радев по темата.

 „Аз не съм адвокат на никого (…) От сутрин до вечер всеки се оправдава с мен“, оплака се Борисов и подчерта, че „това всичкото само ни отдалечава от големите цели“, като даде пример за такива целия – запазване и разширяване на чуждестранните инвестиции и укрепване на капацитета на болниците, за да могат да поемат болните от коронавирус.

„Аз не водя война, правя заводи, правя пътища, правя суперкомпютри“, заяви премиерът, като поредният въпрос по актуалната тема беше посрещнат по следния начин: „(към репортера) Дотука ми дойдохте, не няма да говоря! Аз ви казвам какво е важно – работните места и доходите, вие пак ме връщате! (към организаторите на събитието) Абе, какво да се разходим, какво да ви покажем!“.

В хода на живото предаване в премиерския „Фейсбук“ Борисов все пак обикаля новооткрития цех заедно с Тодор Попов. Кметът отбелязва, че „всеки има право на лош вкус, на коментари“ и „целта е да изнервят обстановката, от това никой не печели“.

„Седмата по големина фирма в Германия като седнат да изпият по бира, казват: „Бех в България, първи завод, втори завод, трети завод…“, посочи Борисов. Събеседникът продължи мисълта му: „...и никой не ме рекетира!“.

Попов сподели и някои добри новини: „Средната заплата в Пазарджик е вече 1700-1800 лв., тук вече един сладък… (на „Фейсбук“ видеото не се чува добре какво – б.р.) не може да намериш под 1000 лв. Говорим за човек, който не може да си напише името на ведомостта“.

Премиерският отговор: „Затова сега 50 000 деца, които не са били на училище, всичките са в класните стаи. Върнахме ги на училище – за да могат да се подписват на ведомостта и да ги взимат тези 1000 лв.“.

Малко след това глас зад кадър казва: „Само се усмихвай и стига толкоз!“, но което Борисов отговаря: „Усмихвам се!“.

Иначе, новият цех е предназначен за шприцоване на дребни пластмасови елементи, които после се влагат в компоненти на автомобили.