„Вчера получих достоверна информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота ми. Информацията е потвърдена и от чуждестранни партньорски служби“. Това съобщи в профила си във „Фейсбук“ Борис Бонев.

Бонев е един от основателите на „Спаси София“, беше кандидат за кмет на столицата на местните избори 2019 г. и в момента е съветник в СОС.

В поста си той уточнява, че е дал показания за потенциалните причини за заплахите. Според него те се дължат на работата му като общински съветник и на дейността на „Спаси София“.

„Винаги съм очаквал, че с борбата ни за почтена София можем да предизвикаме раздразнение у някои сенчести и богати фигури в България. Те обаче трябва да знаят, че гласът на истината не може да бъде заглушен. 90-те години са минало и гражданското общество няма да бъде спряно. Очаквам в най-кратки срокове компетентните органи да излязат с информация за поръчителите“, написа още Бонев.

Oт пресцентъра на МВР се въздържаха от коментар. Преди bTV Бонев отказа подробности, но каза че заплахата не е получена лично, а е прихваната при работа на разследващи по определен случай.

Последно той застана зад обявяването на пространството около храм-паметника "Свети Александър Невски" за пешеходна зона.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!