В интервю за предаването „Тази сутрин“ на bTV кметът на София Йорданка Фандъкова определи като манипулация информацията на „Спаси София“, че Столичната община е платила близо 300 хил. лв. за обществена тоалетна. Тя беше категорична, че няма такава цена, а въпросното съоръжение струва 104 хил. лв.

В тази връзка съоснователят на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев представи в предаването „Тази сутрин“ извадка от обществената поръчка за тоалетната в градинката „Кристал“, в която по думите му фигурира сумата от 203 хил. лв. с ДДС за обществена тоалетна.

„По-лошото е, че, независимо колко сме платили, тоалетната не работи. Платили сме десетки хиляди за едни тоалетни в София и те не работят“, коментира Бонев.

Той настоява също, че София ще плати с 50 млн. лв. повече за осветлението на града за четири години спрямо предишния 4-годишен период и то при занижени изисквания към тези, които поддържат осветлението.

Обществената поръчка е за 88 млн. лв. с ДДС, за предишния период сме плащали 38,4 млн. лв. И в двата случая става дума за 4-годишен период“, твърди общинският съветник.

Той нападна кмета на София и за проекта за реконструкция на бул. „Патриарх Евтимий“. По думите му в предизборната програма на Фандъкова е записано, че на булеварда ще има бус лента и велоалеи.

Често препрочитам предизборната програма, за да видя какво е обещала и какво още не е изпълнила, уточни Борис Бонев.

На критиките на Бонев отговори общинският съветник от ГЕРБ Малина Едрева с пост във „Фейсбук“: