Висшият съдебен съвет изслуша изслуша и четиримата бивши заместници на софийския районен прокурор Невена Зартова, които подадоха оставка в един и същи ден.

Само е един от тях Мима Куцкова-Дамянова каза, че познава Мартин Божанов-Нотариуса и то по дело, по което след това е била викана в Антикорупционната комисия, за да дава обяснения.

По думите ѝ Божанов е влизал в кабинета на Невена Зартова, докато е била районен прокурор на София.

В организираната престъпна група на Мартин Божанов са четирима души, като Нотариуса е организатор на групата. Досега са разпитани 48 свидетели, на част от веществените доказателства са назначени експертизи.

„Ние имаме информация, че групата на Божанов разполага с фалшификатор, който имитира подпис и почерк, че са намирани лъжесвидетели по различни дела. Разполагаме с информация за влияние върху вещи лица съответно да бъдат изготвени неверни заключения“, каза прокурорът в Софийска градска прокуратура (СГП) Йордан Петров.

Към Нотариуса непрекъснато е изтичала информация, особено в последните три месеца, докато е бил наблюдаван и подслушван

„Малко след образуване на досъдебното производство към него е изтекла информация, поради което Божанов беше станал изключително конспиративен“, каза прокурорът в СГП Деян Захариев.

Йордан Петров каза, в началото докато делото е в Районна прокуратура са правени огледи и изземвания в имотите на Петьо Петров у нас и в Гърция.

„Тук интересното е да се отбележи, че тези имоти са собственост на Любена Петрова, за които тя твърди, че реално ползват от Петьо Петров. Те по документи са нейни“, допълни Петров.

По-рано днес стана ясно, че Божанов е посещавал кабинета на Невена Зартова.

„Тъй като началото на 2022 г. видях Мартин Божанов и знам как изглежда, съм го виждала два пъти на осмия етаж. Единият път – влизайки в кабинета на г-жа Зартова, вторият път – излизайки от кабинета ѝ“, каза Мима Куцкова-Дамянова.

На свой ред ad-hoc прокурорът Даниела Талева съобщи за bTV, че е получила всички секретни материали в законовия вид, те всички са оригинални и няма липса.