Без спиране на движението: Значителен напредък при ремонта на Дунав мост

Работният процес се извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи

Редакторски екип Редакторски екип

Публикувано в  14:06 ч. 24.10.2024 г.
 

Ремонтът на Дунав мост навлиза в нов етап. За това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Без спиране на движението продължава основният ремонт на съоръжението в посока България, а строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график. Работният процес се извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.

През последната седмица са изработени 11 нови пътни панела, като общия брой на изработените панели от началото на ремонта достига 209. На естакадната част вече са монтирани 169 от тях.

До момента са монтирани общо 275 метра корнизни панела от необходимите 413 метра за естакадната част в дясната лента за движение.

За всички стоманени елементи се предвижда нанасяне на трипластова антикорозионна защита. Общата дължина на участъка с подменена антикорозионна защита от началото на ремонта е 240,41 метра. Възстановява се нарушената цялост на отделните елементи и се произвеждат нови, където възстановяването не е приложимо.

 

На 21 октомври стартира ремонт и на румънския участък от моста.

Затворен е участък от 50 метра в едната лента за движение от румънската страна, като според предварителните разчети ремонтните дейности трябва да приключат до 1 декември.

Информация за ремонтните дейности на Дунав мост при Русе, може да бъде намерена в специалната на сайта на АПИ.

Материал на стажант-репортера Ивана Милева.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK