Двамата български студенти, които се прибират от китайския град Ухан, кацнаха успешно на летище „София“, съобщиха от МВнР.

Те излетяха по-рано от Франция с военно-транспортния самолет „Спартан“ и  бяха придружени по време на полета от екип на Военно-медицинска академия.

Сънародниците ни ще останат под карантина във ВМА. Предстои да бъдат транспортирани до ВМА с линейки, където ще им направят изследвания за наличието на коронавирус и ще останат под карантина в болницата две седмици.

Днес следобед българите пристигнаха от Ухан в град Истр, Франция, на борда на френски самолет, с който в рамките на общоевропейска операция от Ухан бяха изведени 251 души от различни националности.

Министерството на външните работи чрез посолствата ни в Пекин и Париж, както и Генералното ни консулство в Шанхай, съдейства за заминаването на българските граждани от Китай и за успешното им пристигане в България.

Общоевропейската операция по улесняване на чуждестранни граждани, включително и българските, да напуснат Ухан бе организирана от Франция в сътрудничество с властите на Китай, се допълва още в съобщението.