Българка се нуждае от спешно лечение след лекарска грешка в Канада. Жената е частично парализирана, състоянието й се влошава всеки ден, а единственият шанс за живот е терапия, за която са необходими още 30 хиляди долара.

Ужасът за семейството на Капка започва преди 7 години. След рутинна операция на жлъчката в Канада състоянието на жената се влошава. Едва у нас докторите успяват да й помогнат, но жената вече е с тежки, животозастрашаващи увреждания.

„Имунната ми система рухна и оттам неврологично доста пострадах, докато най-накрая се откри, че имам менингитна бактерия в мозъка, която причинява тази парализа, ние не можехме да си представим, че всичко ще спре до тук и както канадските ни лекари ни увещаваха - "Ето инвалидният стол", "ще ви дадем медицинска сестра, която да се грижи за вас"”, сподели Капка.

Снимка: bTV

В стремежа си да се възстанови, Капка се свързва с доктор от клиника във Флорида, където й гарантират, ако не пълно, то поне частично възстановяване.

„Надяваме се за чудо - да продължа да живея, да живея по-независимо, да не зависи семейството ми от медицинската сестра за чаша вода, да не завися от инвалидната количка”, казва младата жена.

Капка е психолог с диплома от Харвардския университет. Омъжена е и има дъщеря.

С помощта на близките и приятелите си в България успява да събере 50 от необходимите 80 000 долара. След дни лечението й започва, но трябват още средства.

„От ден на ден силите й западат, западат и вече губи състояние, през ден-два ни се обажда и казва: „Днес не можах да стана, молете се само да успея да издържа до 4-ти, за да отида във Флорида”, разказа баща й.

А мечтата и на Капка, и на семейството й е само да оздравее и да се върне отново в България, за да благодари на всички, помогнали й в борбата за живот.

Ако искате да помогнете с дарение можете да го направите на сайта на благотворителната кампания.