Боян Георгиев от Димитровград е в екипа на филма „Цар Лъв“, който е номиниран за престижната награда.

Лентата е в надпревара за отличието в категория „Най-добри визуални ефекти“, заедно с още четири заглавия – „Отмъстителите: Краят“, „Ирландецът“, „1917“ и „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“.

Снимка: btvnovinite.bg

Само на 24, той вече работи в една от най-големите компании на Острова за визуални ефекти в киното

Възпитаник е на природо-математическата гимназия в Димитровград. Мечтите му го отвеждат във Великобритания, където завършва 3D Компютърна Анимация

„Винаги съм бил влюбен в анимационните филми, защото са толкова интересни“, разказва Боян.

Среща „Цар Лъв“ на малкия екран още като дете. Първата видеокасета купува майка му.  А преди година получава шанса да работи в екипа на най-новия филм: „Бях на седмото небе, както се казва. И сега е огромна радост, че успявам да работя върху нещо такова, което ми е останало в съзнанието от ранна възраст“. 

Лентата е сред номинираните за Оскар в категория „Най-добри визуални ефекти“.

„Аз със сигурност много се радвам. И да страхотно е чувството да си част от екип, номиниран за Оскар! Беше изключително трудно. Всяко парче трева, козината на самите лъвове… Всичко е направено на компютър. Нищо не е снимано на камера. Нашата задача е просто да осветлим целия филм. Да го направим по начина, по който режисьорът иска“, пояснява Боян.

Снимка: btvnovinite.bg

А най-горда от успеха му е най-близкият му човек – майка му Нана Шуравина: „Да ви кажа аз още не мога да повярвам, защото това е на световно ниво, може би и той не може още да го осъзнае. Страшно съм горда. Много го обичам“.

Снимка: btvnovinite.bg

Боян вече работи по нови проекти. А дали „Цар Лъв“ ще грабне статуетката, не това е най-важното за него.

На въпрос какво би казал на хората, които се страхуват да последват мечтите си, Боян отговаря: „Бих им казал просто да дават само напред. Да следваш целта си и смятам, че ако си достатъчно мотивиран и целеустремен, нещата се получават“.