Приятели, близки и колеги изпратиха голямата българска актриса Татяна Лолова в последния ѝ път. С цвете в ръка те се извиха на опашка пред Сатиричния театър, за да отдадат последна почит пред лика й в театъра, където Лолова игра през по-голямата част от живота си.

Актрисата издъхна преди дни на 87-годишна възраст. 

Най-широката усмивка на българското кино и театър и с неподражаем талант – така описаха Татяна Лолова нейни колеги и почитатели.

Освен да оставят цвете хората имаха възможността да си вземат и частица от обичаната актриса под формата на картички с неин автограф.

"Един от последните мохикани си отиде, едно поколение излетя", каза Мария Статулова и добави, че трябва да ги помним с добро, със смях, с радост и с красота.

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов каза, че в такива мигове трябва да се огледаме в загубата, която имаме и да си дадем сметка, че не всеки ден се раждат такива хора.

„Ние губим един от големите си примери за това как светът може да изглежда наистина - усмихнат, да изглежда светещ. Таня ни даде един изключително топъл, усмихнат пример за това как трябва да стъпваме по тази земя", каза Сърменов.

Актьорът Светослав Пеев беше категоричен, че Татяна Лолова е била човек на света, не само на България.

„На всичко отгоре беше и много талантлива. Да не говорим каква красавица беше. Тя и накрая си остана една красива жена за своята възраст. Като млада беше уникално красиво същество. От 100 години ти само нея гледаш. Отива си един човек, една индивидуалност, неповторим човек“, сподели той.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че Татяна Лолова е слънце за нея, което никога няма да я напусне.

„Днес се покланяме пред нейната памет, пред нейния талант и изкуството. Една от най-обичаните български актриси си отиде, но ни остави усмивката си. Тази усмивка винаги ще бъде с нас и мисля, че всички българи ще я запомним с това и ще продължим да се усмихваме, когато я видим в нейните прекрасни роли“, каза Фандъкова.

Вежди Рашидов добави, че Лолова е била велик човек и също се поклони пред нея.

„Вулкан беше - изригваше. Такива хора се помнят много дълго. Изключителна жена, а да не говорим за таланта й. От изчезващия вид – такъв човек“, заяви Рашидов.

Погребението на голямата актриса ще се състой в тесен семеен кръг.