Мая Бежанска, Христо Мутафчиев и Филип Аврамов споделиха свои спомени за голямата актриса Татяна Лолова в „Тази сутрин“.

„Тя винаги е била част от живота ми. Даваше ми вдъхновение не само за работа, но и за живот. Преди месец бяхме с Филип на турне във Варна. Той налови риба и й каза по телефона: „Татяна, идваме с рибата“, разказа Мая Бежанска.

"Тя не обичаше да си гледа филмите, но веднъж ми сподели: „Майче, ставам сутрин в 5 и гледам един много хубав сериал - „Домашен арест“. Трябва да го гледаш“, разказа още Бежанска, която също играе в сериала.

Тя сподели, че е виждала актрисата малко тъжна единствено след смъртта на съпруга й Слави.

„Тази огромна усмивка и двете ръце, които искат да те прегърнат, винаги ще липсват“, сподели Мая Бежанска.

"За Таня не можеш да говориш без усмивка на лицето", каза от своя страна Христо Мутафчиев, допълвайки, че тя и в живота, както и на сцената, винаги е била усмихната.

„Татяна казваше за себе си и аз го потвърждавам - тя не беше звезда, тя беше слънце. Тя беше земен човек, можеше да спре всеки на улицата и да му оправи яката или копчето", сподели още Мутафчиев.

"Обадих й се скоро, след като почина съпругът й. Предложих й социална помощ, патронаж, някоя жена да се грижи за нея. Тя ми отговори: „Не ща, не искам да ме мислят за беднячка. Нека ме мислят за богата принцеса“, разказа Мутафчиев.

Той призна, че си представя как Стоянка Мутафова посреща Лолова на небето с думите: „Таньо, ма, какво правиш тук? Не си ли млада?“

Христо Мутафчиев припомни, че на 11 май ще се раздадат наградите „Икар“. Татяна Лолова отдавна бе определена за носител на приза за изключителен принос към театъра. Сега тя ще я получи посмъртно.

Чрез онлайн връзка в разговора се включи и актьорът Филип Аврамов.

„Отиде си човек без аналог. Татяна бе лесно ранима, крехка, много фина жена. Имаше талант не само на актьор, но и на човек", каза той.

"Това, което ни остави като спомени и като начин на мислене, може само да породи усмивка в мен. Винаги, когато само произнеса името й, се усмихвам. Тя имаше такъв талант, хората я обичаха", сподели още Филип Аврамов.