Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще наложи санкции на снегопочистващите фирми, които не са се справили с обстановката вчера. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ председателят на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов.

Вече има глобена фирма след първия паднал сняг миналата седмица. „В редица области в Североизточна България има останали затворени третокласни пътища, които са в процес на почистване и подготовка да бъдат обезопасени за движение“, каза инж. Ясен Йорданов.

От думите му стана ясно също така, че тепърва ще се прави анализ за пропуските през вчерашния ден. „Предишната седмица – когато наваля сняг, имахме проблеми със снегопочистването в Добричко и във Варненско“, отчете още той.

„Североизточната част е най-проблемна – имаме 70 произшествия в момента с 240 служители. За вчерашното денонощие имахме над 1000-1076 произшествия. Отзоваваме се на всички сигнали – независимо дали е за паднали дървета, евакуация на хора или пожари. Нашата основна задача вчера и днес е свързана с почистване на паднали дървета и опасни клони“, поясни и гл. комисар Александър Джартов, директор на ГДПБЗН.

Следете ситуацията в нашия онлайн репортаж: