Четвърта вечер на протести с искане за оставката на правителството се провеждат в София. Демонстрации бяха организирани и в редица градове в цялата страна.

В Пловдив обстановката е спокойна. Демонстрацията започна пред сградата на Община Пловдив. Броят на протестиращите е значително по-малък от този на първия протест в петък.

Снимка: btvnovinite.bg

Присъстват предимно млади хора. Протестиращите дават заявка, че ще се събират всяка вечер, докато правителството не подаде оставка.

Във Варна третата поредна демонстрацията започна в 18:30 ч. По традиция хората се събраха пред сградата на Община Варна.

Снимка: btvnovinite.bg

Те са категорични, че протести ще има всеки ден, докато правителството, както и главният прокурор, не подадат оставка. Шествието е мирно и няма инциденти.

В Бургас протестът тръгна от сградата на общината и стигна до Морското казино. Демонстрантите обаче тръгнаха обратно към началната си точка.

Снимка: btvnovinite.bg

Основна тема в протеста заема случилото се вчера в парк „Росенец“ и инициативата „масово ходене на охраняем плаж“, при който се стигна и до сблъсъци с полицията. Протестът в града преминава спокойно.

В Габрово ситуацията е мирна. За първи път днес жителите на града се събират.

Снимка: btvnovinite.bg

Те настояват да запазят демокрацията в страната. Няма провокатори, като прави впечатление, че автомобилите, които преминават покрай протеста, също изразяват своята подкрепа.