Четвърти ден протестите в София не стихват. Само за няколко часа хиляди изпълниха „Триъгълника на властта“ за поредна вечер, за да поискат оставката на кабинета.

След 19 ч. шествието се насочи към Народното събрание. Протестиращите минаха по булевард „княз Александър Дондуков“, завиха по улица „Георги С. Раковски“, след това продължиха по булевард „Цар Освободител“ до Народното събрание. 

Част от недоволните граждани минаха и през Министерството на вътрешните работи, както и през Министерството на правосъдието.

Към 21 ч. основният протест отново се върна под прозорците на Министерския съвет.

Протестиращите настояват за оставката на кабинета и за свикване на Велико Народно събрание, за да може „държавата да стартира отново“, споделиха те.

Вчера президентът поиска оставката на министър-председателя и главния прокурор. След 22 ч. на същия ден премиерът заяви, че няма да се оттегли.

Протестиращите направиха заявка, че утре отново ще се съберат на жълтите павета в ранния следобед.

Междувременно и в другите големи градове на страната недоволни граждани излязоха на улиците, за да поискат оставката на правителството.

За трета поредна вечер хората във Варна се събраха пред общината, след което проведоха шествие по улиците и булевардите на града.

Пловдивчани също излязоха на протест пред общината. Този път бяха по-малобройни, недоволството си изразиха предимно млади хора.

Протест имаше и в Бургас. Недоволните стигнаха до Морското казино, но въпреки обявения край, шествието продължи. Като причина изтъкваха ограниченият достъп до плажа в парк „Росенец“.

До ексцесии и инциденти не се стигна.